KWT Kwaliteits Waterbeheersing Techniek

KWT Waterbeheersing: al meer dan 30 jaar maatwerk in innovatieve watermanagement oplossingen.

Het Nederlandse klimaat verandert met steeds grotere weersextremen zoals stortbuien met meer regenval in steeds kortere tijdbestekken. Niet alleen met het oppervlaktewater, maar ook met het beheerst afvoeren van afvalwater via het rioleringsnetwerk krijgt eenieder te maken met nieuwe uitdagingen. Als KWT denken wij, aangaande deze ontwikkelingen, graag met u mee. Met KWT Waterbeheersing heeft u een Nederlandse partner welke staat voor Kwaliteits Waterbeheersing Techniek. Waterbeheersing zit in ons Nederlands DNA en daar zijn wij trots op. Om waterstromen en waterpeilen te beheersen, ontwerpen en produceren wij complete lijnen van hoogkwalitatieve producten zoals afsluiters en kleppen.

De technologie en materiaaltoepassing in deze hoogkwalitatieve producten hebben zich in de afgelopen jaren verder ontwikkeld. KWT Waterbeheersing staat op de voorgrond als het gaat om product development, engineering en fabricage en heeft als eerste het HDPE materiaal geïntroduceerd in de markt. Wij ontwikkelen hierbij continue nieuwe oplossingen met nieuwe materialen voor onze klanten. Al meer dan 30.000 succesvol opgeloste uitdagingen van klanten in binnen en buitenland gingen u voor, waarbij wij u meer dan 1.000 producten uit voorraad kunnen leveren, maar ook geheel volgens uw specificatie een nieuwe oplossing kunnen produceren. Dit kunnen wij dankzij onze eigen engineerings-afdeling, productiefaciliteiten in Nederland en Bulgarije en met gedreven en ervaren medewerkers die elke dag hard werken om de kwalitatieve producten te produceren die nodig zijn om het Nederlandse en Internationale water te reguleren.

HDPE Vispassage WSVeluwe

ROwat productlijn voor duurzaam kunststoffen beschoeiingen en damwanden

Sinds 2022 heeft KWT ook de ROwat lijn van damwanden en beschoeiingen aan het assortiment toegevoegd, omdat dit perfect in het verlengde van haar huidige productlijn past. Net als stuwen en afsluiters zijn damwanden en beschoeiing bedoeld om een (peil)scheiding te creëren. En de toepassing van damwand en beschoeiing voeren we uit met hoogwaardige materialen.

Kijk voor informatie over al onze producten en de bestek service van
de damwanden en beschoeiingen op www.rowat.nl

Kantelstuw in kunststof damwand

Kantelstuw in kunststof damwand

Onderdeel van de Bergschenhoek Groep

Sinds 2007 maken wij onderdeel uit van de Bergschenhoek Groep BV. Binnen de Bergschenhoek Groep is ons, in 1988 opgerichte bedrijf, verantwoordelijk voor de engineering, productie, levering en montage van waterbeheersingsproducten, waarbij wij ook uw project geheel van A tot Z kunnen ontzorgen. De oplossingen die wij vervaardigen, zijn bedoeld om waterstanden mee te reguleren hetzij door opstuwing, met bijvoorbeeld een kantelstuw, maar ook door bijvoorbeeld een afsluiter of terugslagklep voor een opening te plaatsen. Voor de vervaardiging van deze producten gebruiken wij hoogwaardige materialen zoals HDPE, RVS of Super Duplex waarbij wij ook de nieuwste technologieën en materialen toepassen.

In ons bestaan hebben wij ons bewezen als een betrouwbare leverancier voor o.a. Waterschappen, Gemeenten, Industrie en Grond Weg en Waterbouw in binnen en buitenland, met een gedegen distributienetwerk in Europa, waarbij wij, volgens Internationale Normen met certificering volgens NEN-EN-ISO 9001:2015, produceren.

Heeft u een waterstroom uitdaging, dan wel een peilbeheersing vraagstuk of een andere water regulerende uitdaging, dan assisteren wij u graag voor een passende oplossing.

KWT Waterbeheersing is lid van het Netherlands Water Partnership (NWP) en hét netwerk van Nederlandse ondernemingen uit de brede sector van water- en milieutechnologieën (ENVAQUA)

Bedrijfsvideo