Project

Geluidsarme constructie gemaal Gorredijk klaar voor het vaarseizoen

Woensdag 5 April hebben wij het aangepaste gemaal in Gorredijk succesvol overgedragen aan Wetterskip Fryslân. Het gemaal is geoptimaliseerd en is klaar voor de start van het nieuwe vaarseizoen.

KWT heeft in samenwerking met Wetterskip Fryslân, Sweco, Jansma Drachten en Nijhuis Pompen een oplossing gemaakt waarmee de geluidshinder succesvol is aangepakt. Ook is de afvoercapaciteit toegenomen en de aanvoer van water door middel van opmaling geoptimaliseerd.

Het gemaal in het centrum van Gorredijk staat naast de sluiskolk. Deze zorgt bij hevige regenval voor de afvoer van water en bij droogte voor aanvoer van water. De bestaande constructie zorgde voor geluidsoverlast bij omwonenden. Daarom is in overleg met Wetterskip Fryslân besloten om dit probleem aan te pakken.

Het ontwerp vanuit Wetterskip Fryslân  is uitgevoerd conform de gestelde eisen en wensen.  Het ontwerp omvat een optrekbare schuif met aandrijvingen en omkasting, een ophaalbaar vuilrooster, een roostervloer boven de pompen en een RVS pompklep. Voor deze onderdelen heeft KWT het ontwerp verder geoptimaliseerd, de onderdelen geproduceerd en op locatie de montage verzorgd.

Gorredijk

Woensdag 5 April is het geheel succesvol overgedragen aan Wetterskip Fryslân, net voordat het nieuwe vaarseizoen is begonnen.