Project

Renovatie bestaande rioolputten

Renovatie bestaande rioolputten, welke van afsluiters moeten worden voorzien (Algemeen).

In Nederland is de aansluitingsgraad op riolering 99,6% (Bron: OnsWater) en in Vlaanderen gegroeid in 8 jaar van 75% (2010) naar 87% (2018) in slechts 8 jaar tijd! (Bron: Vlaamse Milieumaatschappij).

Dat betekend dat er veel nieuwe aansluitingen komen op bestaande stelsels en dat bestaande stelsels gerenoveerd of gescheiden worden. Dat roept in het werk vraagstukken op, waar kan ik een afsluiter plaatsen voor onderhoud? Waar kan ik een overstortschuif plaatsen voor nood overstort of berging?

Greenwich pumping station (UK)

In de praktijk is de inpassing vaak lastig, vooral dit voornamelijk inschatten en in een bestek te omschrijven. Er zijn weinig tot geen gegevens bekend van de bestaande putten en er komen grotere diameters duiker in het stelsel voor extra berging, maar die komen wel op dezelfde hoogte te liggen. Dat betekend dat er minder ruimte tot het maaiveld is.
Daarnaast is er een steeds bredere wens tot automatiseren, om zoveel mogelijk hevige korte buien te kunnen bergen en ongewenste overstort zo lang mogelijk uit te stellen. Maar wat is de levensduur en hoe gaan we het onderhoud tijdens de levensduur doen?

Allemaal vragen die zo duidelijk mogelijk beantwoord moeten worden, voordat er een schop de grond in gaat. KWT heeft reeds aan duizenden van dit soort oplossingen meegedacht, door het brede assortiment en jaren van ervaring kunnen wij onze relaties van een goed en gedegen advies voorzien.

Afgelopen jaar had één van onze relaties midden in een wijk een afsluiter nodig om aan het onderhoud te kunnen beginnen. Helaas was de toegang, die in het asfalt lag, te klein om een standaard afsluiter naar beneden te brengen, door een slimme oplossing in 3D te passen en meten heeft deze relatie zijn project succesvol, tegen lagere kosten en op tijd kunnen starten!

 

 

afsluiter met Auma

Wij hebben het antwoord!